دلایل کم شدن میل دام به غذا
- درصد ماده خشک جیره غذایی کمتر از حد استاندارد (کمتر از ۵۰ درصد) است. در واقع هم خشک بودن بیش از حد جیره غذایی و هم وجود آب بیش از حد در جیره غذایی، میل دامها به خوردن غذا را کم میکند.
- خوراک دامها باید به صورت یکنواخت در آخور ریخته شده باشد. در صورت رعایت نکردن این نکته ممکن است دامهای ضعیفتر گرسنه بمانند.
- کوچک بودن فضای آخور که موجب ازدحام دام ها در محل خوراک دهی میشود.
- ممکن است میزان فیبر موجود در جیره غذایی دام بیش از حد استاندارد باشد.
- کم بودن نمک در جیره غذایی
- دسترسی سخت به آبشخورها و یا عدم کیفیت آب نیز میتواند موجب کاهش میل دامها برای خوردن غذا شود. یک آبشخور استاندارد باید به گونه ای ساخته شده باشد که حجم کمی از آب در آن جای بگیرد و این آب مرتبا با آب تازه جایگزین شود. این آب تازه از طریق شناگر به درون آبشخور تزریق میشود.
- فاسد بودن یا کپک زدن خوراک دام
- استفاده از خوراک های مانده از وعده های قبلی برای تغذیه دامها (مواد غذایی اغلب بوی ناخوشانیدی به خود میگیرند).
- بی کیفیت بودن علوفه های دامی مانند یونجه، کاه و سیلو
- عدم تهویه مناسب در محل خوراک دهی
- استرس گرمایی نیز میتواند بر کاهش میل دامها به خوردن غذا اثر گذار باشد. این مساله در کشورهایی با هوای گرم و خشک مانند کشور ما بسیار محتمل است. در دامداری های قدیمی که ارتفاع سقف کمتر از 4 متر باشد احتمال استرس گرمایی بیشتر است.
- وجود بیش از حد منابع پروتئینی عبوری (مانند پودر ضایعات طیور و ماهی) در جیره دام نیز میتواند بر کاهش اشتهای دامها موثر باشد.
- در صورتی که بی اشتهایی بیش از 24 ساعت طول کشید حتما حیوان خود را به کلینیک دامپزشکی ببرید تا توسط دکتر دامپزشک معاینه شود، باید عامل بی اشتهای مشخص شود تا دامپزشک بتواند درمانهای لازم را جهت برطرف کردن عامل بیماری انجام دهد. دادن غذای مورد علاقه حیوان موجب تحریک اشتها می شود. صاحبان حیوان باید برنامه غذا منظم و در ساعت خاص را برای حیوان خود اجرا نمایند تا از وجود بی اشتهایی در حیوان خود اطلاع یابد.
درباره این سایت